Door verder te browsen op https://20km.redcross.be, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

Onze tips om je te laten sponsoren

 

 

Het Rode Kruis wil je helpen bij het inzamelen van sponsorgeld. Heb je vragen? Mail naar 20km@rodekruis.be of bel naar 015 44 34 43.

Hierbij enkele tips die je kunnen helpen om je uitdaging te bereiken.

 

Stel een realistisch doel voorop, maar blijf ambitieus. Start je eigen inzamelactie

Stel een duidelijk doel voor ogen en roep vrienden en familie op om je te sponsoren. Iedere euro die je gesponsord krijgt, zal je motiveren om je einddoel te behalen.

Heb je niet meteen een idee welk doel je voorop kan stellen? Gemiddeld halen onze lopers zo’n 135 euro op. Florian Jeanmart slaagde er zelfs in om 1.702 euro te verzamelen.
 

Herinner je schenkers aan het belastingsvoordeel.

Geef je € 40 of meer, dan ontvang je een fiscaal attest. Hiermee kan je 45% van dit bedrag via je belastingen terugtrekken.
Bijv. Als je € 42 geeft, dan betaal je na aftrek van de belastingen eigenlijk maar € 23.

- met € 42 voorzie je een ziekenwagen van alle verbandmateriaal.
- met € 280 voorzie je een hulpploeg van een draagberrie.

Je fiscaal attest ontvang je per post in de maand maart van het volgende jaar.

 

Maak vrienden en familie warm!

Hoe meer je erover praat, hoe meer je omgeving zich betrokken voelt bij jouw uitdaging. Op je persoonlijke pagina kun je de evolutie van je sponsors rechtstreeks volgen. Stuur deze update door naar vrienden, familie, collega’s,… en vraag om hun hulp.
 

Personaliseer je inzamelingspagina.

Stuur enkele foto’s en een korte uitleg van je uitdaging naar je vrienden. Je moet vooral je doel op een emotionele manier aan je supporters overbrengen.

 

Personaliseer al je communicatie

We worden voor van alles en nog wat gevraagd. Een bericht bestemd voor 30 mensen heeft minder impact dan een persoonlijke boodschap. Personaliseer je bericht aan elke supporter, vriend of familielid.

 

 Gebruik je sociale netwerk

- zet je profielfoto en/of je Facebookpagina in de kleuren van het Rode Kruisteam
- deel je trainingen op Facebook en op Instagram en voeg telkens de link naar je  inzamelingspagina toe

 

Pas je handtekening in je mailbox aan

Vermeld je uitdaging in je privé e-mailhandtekening of die van je werk (als dat toegelaten wordt door je werkgever). Je kan bijvoorbeeld deze banner aan je automatische handtekening toevoegen.


Tip: plaats een link op deze afbeelding naar je persoonlijke sponsorpagina!
 

 

Maak ook je werkgever warm

 

Je gaat een uitdaging voor het goede doel aan, dus overtuig ook je werkgever om je te sponsoren. Voor een bedrijf is dit namelijk een mooie kans om een sociaal geëngageerde werknemer te steunen. Bovendien zijn je collega’s hierdoor ook meer geneigd om je financieel te steunen.

> vraag aan de directie om je ingezamelde bedrag te verdubbelen. Elk ontvangen bedrag van een bedrijf zullen wij bekend maken. Zo toont dit bedrijf zijn maatschapplijk engagement. Neem contact met ons op zodat wij dit expliciet kunnen vermelden.

 

Verduidelijk altijd hoe ze je kunnen sponsoren

  • Online via je persoonlijke pagina

  • Per overschrijving op BE70 0000 0000 2525 (BIC: BPOTBEB1). Mededeling: 20km [(Voornaam Naam)] (van de loper die men steunt).